Otkriveni naslov i postava idućeg James Bond filma

Piše: Tena Strahinec

spectre (5)

Novi film o Jamesu Bondu dobio je naslov – Spectre. Ime je vezano uz svjetsku terorističku organizaciju „Special Executive for Counter-Intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion“ na čijem je čelu ikonski negativac Ernst Blofeld. Prema trenutnim glasinama u ulozi negativca bi se mogao naći savršen čovjek za posao, austrijski glumac Christoph Waltz (Nemilosrdni gadovi). Prije dvije godine Craig je u intervjuu spomenuo kako bi bilo sjajno da se Blofeld opet pojavi.

Craig je objasnio i razlog za mračniji smjer Bondovih filmova: „Morali smo uništiti mit jer nas je Mike Myers sjebao – velik sam njegov fan, nemojte me krivo shvatiti – al nas je jednostavno sjebao, učinio nemogućim zbijati šale. Najviše se ponosim time što smo u Skyfallu uspjeli donijeti „lakoću“, no bez gubljenja drame i akcije.“

Uz aktualnog Bonda ćemo ponovno gledati postavu iz Skyfall koju čine: Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw i Rory Kinnear. Uloge u filmu su dobili David Bautista (Čuvari galaksije) koji će glumiti zločestog Mr. Hinxa, Léa Seydoux (Plavo je najtoplija boja) kojoj je pripala uloga Madeleine Swann i friško ispečeni u trač-stroju, potencijalni bondovci Monica Belucci (Malena) i Andrew Scott (Sherlock) koji bi trebali glumiti Luciu Sciarru i Denbigha.

Predstavljen je i kratak opis radnje: „Kriptična poruka iz Bondove prošlosti šalje ga na trag otkrivanja mračne organizacije. Dok se M bori s političkim snagama da održi tajnu službu na životu, Bond otkriva strašnu istinu koja stoji iza SPECTRE.“

Osim u Pinewood Studios snimanje će se održavati u Mexico Cityju, Austriji, Maroku, kao i područjima oko Londona. Otkriven je i novi Bondov automobil napravljen isključivo za film – Aston Martin DB10 – kojim će se provozati 6. studenog sljedeće godine.

spectre (1) spectre (2) spectre (3) spectre (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.