Oscarom nominiran Steven Knight piše nastavak zombie uspješnice

Piše: tonymelo

Steven_Knight_locke

World War Z nastavak u planu je još od izlaska prvog filma, ali rad na projektu kreće se puževim korakom. Za redatelja je odabran Juan Antonio Bayona koji se iskazao na sličnim projektima poput horora The Orphanage i filma o prirodnoj katastrofi The Impossible. Sve do jučer nije bilo poznato ni to tko će napisati scenarij, ali se čini da su se dva studija – Paramount i Skydance – napokon dogovorili kako je najbolji čovjek za posao scenarist/redatelj Steven Knight.

Knightov opus radova u sebi sadržava dramu/triler Dirty Pretty Things i suradnju s Davidom Cornenbergom na filmu Eastern Promises. Nedavno je završio s radom na svojem minimalističkom pripovjednom eksperimentu Locke s Tomom Hardyjem u glavnoj ulozi. Osim na World War Z nastavku, s Bradom Pittom bi trebao surađivati na još neimenovanom romantičnom trileru smještenom u razdoblje Drugog svjetskog rata.

Kada će rad na filmu započeti još uvijek nije poznato, ali s obzirom da je Bayona trenutno iznimno zaposlen radom na novoj horor seriji Penny Dreadful, te da planira režirati fantasy dramu A Monster Calls, čini se da zastrašujuću frizuru Brada Pitta nećemo tako skoro vidjeti u borbi protiv zombija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.