Originalna baba iz ‘Murder, She Wrote’ nije zadovoljna idejom reboota serije

Piše: Sven Mikulec

00

 

O FAK-u zbilja možete govoriti sve i svašta, ali reći da ne pratimo život i karijeru Angele Lansbury, neuništive radoznale babe iz Murder, She Wrote bila bi prokleta, prljava laž. Kad sam maloprije na Indiewireu uočio članak o njoj, moja je prirodna reakcija bila da ga prenesem cjelokupnom domaćem čitateljstvu koje nakon završetka serije ’96. godine za glavnu junakinju nije izgubilo interes. Dakle, mama, čuj i počuj.

Nakon što smo nedavno pisali o razvoju reboota ove serije o spisateljici krimića koja u slobodno vrijeme rješava ubojstva po Americi, sada se oglasila i protagonistica Angela, kojoj se ideja o oživljavanju serije koja ju je proslavila nije dopala ni najmanje.

“Mislim da je pogreška nazvati tu seriju Ubojstvo, napisala je“, rekla je 88-godišnja umirovljena glumica. “Ubojstvo, napisala je uvijek će biti serija o Cabot Coveu i toj divnoj skupini ljudi koji su ispričali te dražesne priče, uživali u tome mjestu i uživali u Jessici Fletcher, koja je rijedak i vrlo individualan tip osobe. Tako da, žao mi je što moraju koristiti originalni naslov, iako imaju svako pravo da ga koriste.”

Nisam, doduše, siguran mogu li se te priče nazvati dražesnima, kad je ženska sijala smrt svugdje oko sebe. Octavia Spencer na svoja će leđa preuzeti glavnu ulogu u nadolazećem rebootu, a Angela će, prilično sam siguran, provjeriti što joj nemilosrdan biznis radi od nasljedstva koji je ostavila svijetu. Jedno je sigurno – u našoj se redakciji ova nova, lažna serija neće gledati. Radoznala baba može biti samo jedna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.