Oprah Winfrey producira film o Martinu Lutheru Kingu

Piše: tonymelo

Oprah-Winfrey

U trenucima dok ne dijeli automobile i grbave kitove svojim vjernim obožavateljima, Oprah Winfrey voli glumiti Djeda Božićnjaka i ostvarivati želje filmašima koji nisu u mogućnosti sami pokrenuti svoje filmske projekte. U naletu dobre volje, nakon što je vidjela prepravljani scenarij biografskog filma Selma, koji će pratiti život poznatog borca za ljudska prava – Martina Luthera Kinga, potpisala je ugovor sa studijom Paramount u kojemu se obvezala na produkciju dotičnog filma. Nakon njezinog uključenja, projekt se odmah pokrenuo s mrtve točke i samo je pitanje trenutka kada će produkcija započeti.

Scenaristica i redateljica filma koji će prikazati marš doktora Martina Luthera Kinga Jr. iz Selme u Montgomery, bit će Ava DuVernay. Redateljica iza sebe ima nekoliko filmova od kojih su najpoznatiji I Will Follow i Middle of Nowhere. Potonji joj je donio prestižnu nagradu najbolje redateljice Sundance festivala i sigurno mjesto u povijesti s obzirom da je postala prva crnkinja koja je osvojila dotičnu nagradu. David Oyelowo, koji je s DuVernay već surađivao upravo na filmu Middle of Nowhere, dobit će priliku utjeloviti čovjeka koji je održao jedan od najupečatljivijih govora u povijesti čovječanstva.

Osim Selme, u razvojnoj fazi se nalaze još tri projekta koja bi trebala ispričati životnu priču Martina Luthera Kinga. Na prvoj verziji radi Lee Daniels kojeg se jedno vrijeme povezivalo s radom na Selmi, a sada je poznato da radi na filmu Orders to Kill, koji će fokus staviti na sam atentat. Zna se i to da je u toj je verziji trebao glumiti Hugh Jackman, a mi se samo nadamo, ne Kinga. Na drugoj verziji radio je dvojac Paul Greengrass i Scott Rudin, te se i taj film trebao usredotočio na Kingove posljednje dane. Osim ova dva filma, u planu je bila i HBO miniserija America: The Kings Years koja se trebala bazirati na trilogiji pisca Tylera Brancha.

Pošto se danas ja osjećam kao Oprah kad je dobre volje, ispod možete pogledati video u kojem Martin Luther King drži lekciju Mahatmi Gandhiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.