Odabran Django!

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon 2 mjeseca špekulacija oko toga tko će utjeloviti naslovnog junaka u novom filmu Quentina Tarantina, danas smo napokon saznali konačni odabir… Dame i gospodo, Djanga će glumiti Jamie Foxx! Ne znam za vas, ali meni je ovaj odabir WTF?! trenutak.

Osobno ne podnosim Foxxa pa sam malo pristran, ali logički gledano – kako je Foxx uspio dobiti ulogu kad su u užem izboru bili Will Smith i Idris Elba? OK, Will je poznat po prekrojavanju scenarija svojih filmova, a osim toga, cifre koje naplaćuje za svoje uloge su astronomske pa mi je jasno zašto on nije dobio ulogu… Ali zašto je Idris Elba popušio?

Riječ je ne toliko etabliranom, ali odličnom glumcu prosječnih potražnji što se tiče honorara, kojemu je ova uloga mogla bit odskočna daska za ulazak u A listu glumaca. No, kao što sam rekao, Elba nije toliko poznat, a Tarantino je htio neko veće ime za ovaj projekt pa je uletio Foxxu unatoč činjenici da ovaj prije potpisivanja nije pokazivao nikakav interes za ulogu. Sumnjam da je i sad nešto posebno zagrijan, no dobro… To je samo moje mišljenje…

4 komentara za “Odabran Django!

 • Marin says:

  Ovo je prvi put da dovodim u pitanje Quentinov izbor glumca… Ne postoji glumac s A liste koji mi je toliko nesimpatičan poput ovog iritantnog preglumljivača.

  Doista, Idris Elba bi bio sjajan u glavnoj ulozi, a još zanimljiviji izbog bi bio trenutačno (meni) najbolji crni glumac – Chiwetel Ejiofor.

  Sad se samo nadam da će Quentin uposliti DiCapria u roli glavnog negativca jer to – ŽELIM VIDJETI.

 • Deckard says:

  Osobno, ja puno ne podnosim Foxxa, ali baš pravo, iz dubine duše ga ne podnosim. Uspije mi zeznuti svaki film koji gledam (a najviše mi pati Miami Vice radi toga) te ako mu padne avion na glavu prije snimanja – neću biti tužan.

  Marin, dobar izbor. Moj bi bio Colin Salmon.

 • Deni Zgonjanin says:

  Problem kod Salmona je što mi izgleda previše gospodski, umišljeno za tu ulogu…
  Ejiofor bi mogao proći, kao i Djimon Hounsou kojeg začudo nisu ni razmatrali.

 • Maxima says:

  Ima li tko ovdje da mu Foxx ne trga tregere? E fakat je iritantan, s onim svojim fol napuklim glasom, polu-gospodin polu-nešto… ima puno boljih izvora, sami ste ih naveli i YES, i ja oću da Tarantino radi s De Capriom! FAK yea, ali kolike su šanse?

Leave a Reply

Your email address will not be published.