Objavljene nominacije za Maline

Piše: Sven Mikulec

Nakon što se ludnica oko Zlatnih globusa stišala, na red dolaze i ona nešto manje prestižna priznanja. Zlatne maline, zloglasne pozlaćene voćke koje se od 1981. godine dodjeljuju najgorima na području filma, uskoro će se dodijeliti po 31. put.

U kategoriji najgoreg filma, pobjeda se smiješi filmovima The Twilight Saga: Eclipse, Seks i grad 2, The Bounty Hunter, Posljednji Airbender i Vampires Suck. Najgoreg glumca žiri će odrediti između Taylora Lautnera (Eclipse, Valentine’s Day), Roberta Pattinsona (Eclipse, Remember Me), Ashtona Kutchera (Valentine’s Day, Killers), Jacka Blacka (Gulliver’s Travels) i Gerarda Butlera (The Bounty Hunter). Svoju kvalitetu Eclipse je potvrdio još jednom nominacijom – titula najgore glumice smiješi se Kristen Stewart, ali ni konkurencija joj nije tako bezazlena: nominirane su sve četiri ”djevojke” iz nastavka Seksa i grada (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon), Jennifer Aniston (The Bounty Hunter) i Megan Fox (Jonah Hex).

Ceremoniju dodjele Zlatnih malina osnovao je John Wilson, kad je s grupicom prijatelja za večerom tijekom dodijele Oscara iz zajebancije napravio podij od kartona i uzeo metlu u ruke kao mikrofon te na službeni, svečani način zamolio svoje prijatelje da glasaju za najgori film godine. Na prvoj dodjeli tako je sudjelovalo tridesetak ljudi, dok je već četvrtu pratio CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.