O bubicama i herojima – novi film Petra Pašića

Piše: Jelena Djurdjic

Kad pogleda trailer, čovjek stvarno pomisli da ga neko loži da je film sa naših ex-Yu prostora.  Mada, da se poslužim floskulom starih mudraca i pametnjakovića  –  pamtim ja i druge trailere od kojih sam padala na dupe pa poslije čupala kosu (spomenut ću samo Stojanovićev  Čarlston za Ognjenku).

Elem, od redatelja trećeg nastavka Dragojevićevih Anđela, Petra Pašića i scenarističkog trojca, koji čine Dimitrije Vojnov (onaj mali debeli Zoran iz Tito i ja, a već neko vreme dramaturg od kog svi mnogo očekujemo), Nikola Pejaković (glumac, pjevač, radio dijaloge za Lepa sela) i sam redatelj, stiže priča koja paralelno prikazuje potragu heroja i bubica za izgubljenim ljubavima. Glume  Bojan Dimitrijević, Ilija Pašić, Zoran Cvijanović, Boda Ninković, Branka Petrić, Nada Macanković i (kažu poznata) manekenka Nataša Vojnović, po prvi put na filmu.

Priča se da je na upravo završenom Berlinalu selektor iz Cannesa pao na dupe kao i ja, i uputio poziv za učestvovanje. Premijera filma je planirana u šestom mjesecu iduće godine (misli se na bioskopsku), dok se montaža upravo privodi kraju. “Obećavam da ćemo kvalitetom animacije i postprodukcije stati rame uz rame sa holivudskom filmskom produkcijom, zahvaljujući timu koji je maštovito i kvalitetno predstavio karaktere bubica i koncept animiranog dijela filma”, riječi su kreativnog supervizora specijalnih efekata filma, Vuka Tatalovića. A skeptik sam, no nadam se.

5 komentara za “O bubicama i herojima – novi film Petra Pašića

 • Marin says:

  Pa ovdje ima jedno desetak kadrova koji su na ovaj ili na onaj način preuzeti iz Kubrickovih filmova? I to samo u traileru? 😀

  Ali izgleda jako dobro, valjda će se i pogledati.

 • Deni Zgonjanin says:

  Moj bed :) Znaš kako je kad radiš na visokim pozicijama, previše posla pa se događaju greške :)

 • Matea Rebrović says:

  Hebeš ga, ali jel bi ja trebala shvatit iz ovog trailera radnju filma? jer baš i nisam. ali zaintrigirao me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.