Novog ‘Blade Runnera’ napisat će scenarist – ‘Green Lanterna’?!

Piše: Sven Mikulec

Ko-scenarist očajnog Green Lanterna izabran je za novog scenarista dugoočekivanoga nastavka kultnog Blade Runnera, što je vijest koja bi trebala iskreno zabrinuti svakog, makar i najmanjeg simpatizera ovog SF klasika Ridleyja Scotta.

Prošlo ljeto činilo se da će za scenarij novog Istrebljivača biti zadužena ista osoba čije je pisanje 1982. oživjelo knjigu Philipa K. Dicka Sanjaju li androidi električne ovce?, ali Hampton Fancher nekako je ispao iz igre. Michael Green se, osim Green Lanternom, može pohvaliti i autorstvom nekoliko epizoda serija Heroji , Smallville i Everwood. Što je točno toliko impresioniralo Warner Bros. da ovom osporavanom scenaristu u ruke tutne ovakvu čast i odgovornost, iskreno ne znam, ali ne bih volio biti u njegovoj koži. Dovoljno je sjetiti se prošlogodišnjeg čeprkanja po jednom drugom Scottovom SF klasiku. U krivim rukama, rezultati mogu biti razočaravajući za milijune fanova.

Nešto je bolja vijest informacija da ćemo, usprkos početnom demantiranju, u novom Blade Runneru ipak možda vidjeti glavnu facu staroga. Priča bi se trebala nastaviti nepoznat broj godina nakon završetka originala, ali koliko će vremena na ekranu dobiti Rick Deckard, te je li njegovo uvođenje u priču samo trik da se zgrne više para, pitanja su na koja još uvijek nemamo odgovore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.