Novog Batmana ćemo vidjeti tek u Justice League filmu?

Piše: Deni Zgonjanin

Evo nas opet na početku… Chris Nolan je snimio posljednju avanturu Batmana sa Christianom Baleom u naslovnoj ulozi, pa je sad vrijeme da netko drugi preuzme masku i plašt. Tko bi to mogao biti, natuknuo nam je Nolan na kraju The Dark Knight Rises (neću imenovati kako ne bih spoilao film onima koji ga nisu gledali), što je zaintrigiralo mnoge, pa smo s uzbuđenjem počeli osluškivati što Warner Bros planira napraviti s Batmanom u budućnosti.

Nažalost, čelnici studija su odlučili pričekati 2015. godinu, tj. premijeru Justice League da nam otkriju detalje. JL je u pripremi već sto godina, kao DC-jeva varijanta Avengersa, no nikako da se stvari poslože. Posljednje vijesti nam govore kako Will Beall, scenarist Gangster Squada, piše scenarij, te da je Chris Nolan odbio sudjelovati na projektu. On će najvjerojatnije odraditi reboot Supermana i napustiti superjunački žanr, što je bez sumnje poprilično razočaralo Warner kojemu za JL treba snažna i stabilna ruka, jer oni očito nemaju pojma što rade.

Najbolji je primjer potraga za redateljem, gdje je jedan dan došla vijest kako bi film mogao režirati Ben Affleck, dok smo drugi dan saznali da bi taj posao ipak mogli odraditi brat i sestra Wachowski. Znači ništa konkretno, što ne obećava jer JL projekt mora uspjeti ako Warner želi na veliko platno prenijeti i avanture drugih junaka iz JL, poput Flasha, Aquamana, Wonder Woman itd. Neki kažu da će uspjeh JL najviše ovisiti o uspjehu rebootu Supermana, Man of Steel. Ako on ne uspije zapaliti publiku, neće ni Justice League…

3 komentara za “Novog Batmana ćemo vidjeti tek u Justice League filmu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.