Novo pojačanje ‘Plaćenika’ na vidiku: Mel Gibson kao negativac?

Piše: Vedrana Vlainić

Da nastavak hit akcića Plaćenici, gdje su nas popularni akcijski junaci poput Sylvestera StalloneaArnolda SchwarzeneggeraBrucea WillisaDolpha LundgrenaJasona Stathama i njima sličnih neizmjerno zabavljali sprdajući se iz svega onoga na čemu su izgradili svoje karijere, traži nova lica – to nije pretjerano nova vijest. Nakon Wesleyja SnipesaNicholasa CageaJackieja Chana i Mille Jovovitch, koji su već definitivno potvrdili svoj angažman, ili su u ozbiljnim pregovorima, Mel Gibson je sljedeći došao na red da ga se razmotri za ulogu glavnog negativca, koje su, u prethodnim nastavcima, utjelovili Eric Roberts i Jean-Claude Van Damme.

Negdje početkom proljeća, Stallone je već  razmišljao o tome da dovede Gibsona, ali na redateljsku poziciju, no to se nikada nije realiziralo. Redateljske palice se prihvatio Patrick Hughes (Red Hill), a sada je izgledno da će ga Sly ipak uspjeti angažirati na drugi način. Gibson će se, u međuvremenu, pojaviti u sličnoj ulozi u još jednom akciću, nastavku filma Machete Roberta Rodrigueza iz 2010. pod naslovom Machete Kills, koji u kina dolazi krajem ove godine, pa se publika već boji da bi mu uloga u Expendablesima bila copy-paste. No, Gibsonu karijera malo pati u zadnje vrijeme, otkad ga je onih nekoliko javnih „ispada“ bacilo u negativno svjetlo kod publike (a kažu i da mlati ukućane desno i lijevo, osim što mrzi Židove), tako da možda jednostavno grabi svaku ulogu koju mu ponude, neovisno o tome koliko su slične.

U svakom slučaju, mene ova vijest veseli –  kakav je da je, dobri, stari Mel je kuler i odličan u akcijskim ulogama, pogotovo malo pomaknutih likova (Smrtonosno oružje). A budući se pokazao i kao dobar komičar, nije mi ga teško zamisliti u novom nastavku ovog kino hita.

Izvor: Firstshowing.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.