Novi “Shining”?

Piše: Vanja

Kad pomislimo da je dosta obrada, dorada, prerada ili „novih“ stvari po starom receptu (nemoguća misija), desi se da Stephen King naumi pisati roman koji je neka vrsta nastavka njegovog hita The Shining – te istoimenog vrsnog horora Stanleyja Kubricka iz 1980. godine, od kojeg se i danas ledi krv u žilama.

Novi Shining navodno će se zvati Dr. Sleep (?), a glavnog će protagonista glumiti mladi Danny, tatin sin (znamo da je obdaren kojekakvim moćima, ne?), dok će sama radnja biti smještena 30 godina nakon događaja u hotelu „Overlook“. Danny koristi svoj um u medicinske svrhe – liječi i odmara psihu nasmrt bolesnih u hospiciju. Međutim…. gdje je tu… ono? Aha, da. I onda se pojave neki vampiri, kojima mjesto vjerojatno miriše na švedski stol, nafriško o’lađena tjela i…?

Ne treba odbacivati ideje za nastavke ili „predstavke“ (opet mi je rječnik presušio), no većina fanova baš i nije presretna kad pročita ovu vijest. Kako uopće nekoga uvjeriti da Isijavanje treba imati nastavak? Još u istoj rečenici s vampirima?

Ostaje samo nadati se da će priznati romanopisac učiniti sve da ovo ispadne nešto sasvim drugačije i svježe, no i on bi za takvo što trebao biti mađioničar. Tko će, kad i kako to prenijeti na ekran – ostaje za pozornu pratnju… ili ne…

Pogledajte što Mr. King ima reći o tome. Možda, na kraju krajeva, to ipak bude nešto „drugo“? Iako sam sigurna da će se dear Johnny Jack Nicholson pošteno napiti od muke. Osobito ako mu budu tražili potpis …

Leave a Reply

Your email address will not be published.