Novi remake filma Seven Samurai

Piše: Koraljka Suton

Za života cijenjenog japanskog redatelja Akire Kurosawe nekolicina njegovih filmova dobila je svoj američki remake. Tako je, primjerice, Yojimbo doživio dva remakea u obliku Leoneovog A Fistful of Dollars i Walter Hillovog Last Man Standing, dok je film Seven Samurai postao The Magnificent Seven.

Sada se produkcijska kuća Weinstein Company priprema za realizaciju još jednog remakea gore spomenutog filma Seven Samurai iz 1954. godine.

Priča je to o malom japanskom selu iz 16. stoljeća čiji stanovnici unajme sedam lutajućih samuraja da ih zaštite od grupe bandita. U novoj američkoj verziji radnja će biti premještena u moderni Tajland a umjesto samuraja gledat ćemo – paravojnu postrojbu.

Scott Mann (The Tournament) prihvatit će se režije ovog ambicioznog projekta a scenarij će napisati John Fusco (Hidalgo, Young Guns, The Forbidden Kingdom).

Ovo ne zvuči nimalo dobro…

3 komentara za “Novi remake filma Seven Samurai

  • Gjuro says:

    Nemoj tako, treba vidjeti što će na kraju ispasti. “Sedmorica veličanstvenih” odličan je film, meni skroz u rangu sa “Sedam samuraja”, iako na sasvim drukčiji način. Isto vrijedi za Leonea i “Yojimba”. Ako se remake odmakne od izvornika, nekako je veća šansa da njegovo postojanje ima smisla.

  • Deni Zgonjanin says:

    Složio bih se sa tobom Gjuro da film ne režira redatelj Tournamenta, jednog od najšugavijih filmova ikad…

  • Gjuro says:

    Nisam gledao “Tournament”, ali ako je redatelj antitalent, onda ipak ne sluti na dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.