Novi projekt Jasona Stathama

Piše: Filip Jakovljević

U zadnje se vrijeme puno priča o budućnosti Jasona Stathama. Spominju se velike uloge u nastavcima serijala Transformers i Fast and Furios. Niti jedna od njih još nije potvrđena, ali potvrđen je njegov novi projekt. Statham će se ponovno udružiti s producentom Stuartom Fordom iz IM Globala u snimanju akcijske drame Hummingbird.

Uloga kao da je napisana za Stathama… Bivši specijalac traži način kako da pobjegne iz londonskog podzemlja, gdje je radio poslove kojima se baš i ne ponosi. Spletom okolnosti on dobiva priliku da promijeni svoj identitet i krene u osvetnički pohod kakav samo Statham može izvršiti. Još jedan „sam protiv svih“ film Stathama, kojeg smo u ovakvim ulogama gledali već puno puta.

Film će biti redateljski debi Stevena Knighta, čovjeka koji stoji iza dva scenarija nominirana za Oscara (Eastern Promises i Dirty Pretty Things). Snimanje bi trebalo početi početkom iduće godine sa budžetom od nekih 20 milijuna dolara.

I dok će mnogi kritizirati Stathama jer uvijek uzima iste uloge, to možda i nije toliko loše. Radije bih pogledao jedan pravi, solidan Stathamovski akcić, nego već ispijene serijale, spomenute na početku vijesti, kojima bi više značio njegov cameo nastup, nego glavna uloga. Nedvojbeno će Tranformersi i Fast and Furious ukoliko dobiju nastavke proći sjajno kod publike, jer žive na staroj slavi, ali smatram kako Statham u ovim „jeftinijim“ filmovima pruža puno više jer se ne gubi u moru velikih imena i računalnih specijalnih efekata, što je i dokazao filmovima poput Killer Elite, Transportera ili The Mechanica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.