Novi projekt Bryana Singera

Piše: Filip Jakovljević

Redatelj Bryan Singer (X-Men, Superman Returns) trenutno radi na filmu Jack the Giant Killer, baziranom na engleskoj bajci o mladiću Jacku čija je specijalnost, kako i samo ime filma kaže, ubijanje divova. Ali usporedno već planira buduće projekte.

Među njima su donedavno bili remake kultnog filma Logan’s Run i film o kralju Arthuru – Excalibur, no oba su odgođena, a možda i potpuno odbačena. Stoga se Singer okrenuo filmskoj adaptaciji znanstveno-fantastične serije Battlestar Galactica iz 1978. godine. Studio Universal Pictures već je u projekt uključio i Johna Orloffa, koji bi trebao napisati scenarij. Orloffovi prijašnji projekti uključuju A Mighty Heart, dramu Anonymous, dvije epizode mini-serije Band of Brothers, te animirani film Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole.

Za one koji nisu upoznati sa serijom,  radi se o skupini preživjelih ljudi koji putuju po galaksiji tražeći izgubljeni planet Zemlju. Serija je dobila i svoj remake u 4 sezone (2004. – 2009. godine), nakon kojeg je snimljena i jedna sezona spin-off serije Caprica, koja je zapravo prequel BG, a prati događaje 50 godine prije radnje originalne serije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.