Novi posteri za Riddicka, Stoker te Beautiful Creaturese

Piše: Ivan Andrijanić

Samim koncem 20. stoljeća, točnije 2000. godine, dosta potiho je ušao jedan film u zamračene dvorane i prilično neočekivano postigao uspjeh. Riječ je o niskobudžetnom sf hororu Pitch Black, inače snimljenom na lokacijama u Australiji, gdje se radio i kultni Mad Max. Njegov glavni lik, Riddick, postao je popularna ikona „novije“ generacije. Četiri godine kasnije snimljen je i nastavak, The Chronicles of Riddick, koji je za razliku od originala, oslonjenog na klaustrofobičnu atmosferu i strah, više išao na raskošne efekte i pirotehniku, te je zapravo jedinu poveznicu imao u dotičnom (anti) junaku. Sljedeće godine nam stiže i treći dio, nazvan jednostavno Riddick, za koji se ovih dana pojavio i kino poster. Priča prati naslovnog lika, ostavljenog na izgorenom, mrtvom planetu, koji se nađe u borbi s krvoločnim predatorima. Jedinu slamku spasa vidi u tome da aktivira svjetionik za hitne slučajeve, čime bi privukao plaćenike koji traže svoj plijen. Time se nađe u borbi između ljudskih i vanzemaljskih lovaca, oba  u potrazi za njegovom glavom.

Pojavio se i poster za nadolazeći film Stoker, redatelja Chan-wook Parka. Fokusira se na djevojku Indiu, čiji otac pogiba u automobilskoj nesreći. U život nje i njezine psihički slomljene majke ulazi tajanstveni ujak Charlie, za kojeg India nije niti znala da postoji. Ubrzo mlada djevojka, iako sumnja na neke njegove skrivene motive, postaje potpuno opčinjena svojim ujakom. Djela ovog zanimljivog Korejanca, najpoznatijeg po kultnom Oldboyu, uvijek je krasila bizarna, psihodelična atmosfera  i razrađeni psihološki likovi, tako da ovo apsolutno obećava. U glavnim ulogama su Mia Wasikowska, Nicole Kidman te Matthew Goode. Parkov hollywoodski debi u kina stiže 1. ožujka 2013.

I za kraj, jedna ljubavna priča, k tome pomalo natprirodnog štiha. Ethan je mladi čovjek koji želi otići iz malog grada u kojem živi, a Lena tajanstvena nova pridošlica. Postepeno otkrivaju neke tajne o gradiću te svojim obiteljima. Riječ je o filmu Beautiful Creatures, rađenog prema noveli Kami Garcie i Margaret Stohl. Glavne junake utjelovljuju Alden Ehrenreich te Alice Englert, a tu su i Jeremy Irons, Viola Davis, Emma Thompson te Emmy Rossum. Režije se uhvatio Richard LaGravenese, poznat po P.S. I Love You, a i po scenariju za odlični Gilliamov The Fisher King. 13. veljače sljedeće godine je dan kad stiže u kina.

 

 

 

 

Jedan komentar za “Novi posteri za Riddicka, Stoker te Beautiful Creaturese

Leave a Reply

Your email address will not be published.