Novi pisac za “Ghostbusterse”

Piše: Sven Mikulec

Iako ovo ne znači da možemo očekivati da se treći nastavak Istjerivača duhova u skorije vrijeme izvuče iz pakla pretprodukcije, unajmljivanje novoga scenarista barem pokazuje da se od iščekivanoga projekta, ako ništa drugo, još uvijek nije potpuno odustalo.

Scenarij će na temeljitu obradu sletjeti na radni stol izvjesnog Etana Cohena, čije smo ime dosad mogli povezati sa scenarijem Tropske grmljavine i najnovijeg nastavka Ljudi u crnom, koji je uz solidne kritike skupio i više od 600 milijuna dolara. Ali, usprkos ovoj malenoj utjesi da čitavi posao nije završio u kanti za smeće, najveće pitanje i dalje ostaje neodgovoreno.

Hoće li glavna zvijezda filma pristati sudjelovati? Bill Murray još otpočetka nije se činio previše oduševljen projektom – prije dvije godine u jednom je intervjuu izjavio da bi pristao snimiti treći dio serijala samo ako bi njegov lik poginuo na samome početku filma. Nešto kasnije stigao mu je poštom i scenarij na pregled – navodno ga je propustio kroz onaj stroj za uništavanje papira i vratio nekadašnjim kolegama uz poruku “Nitko ne želi gledati debele, stare ljude kako naganjaju duhove”. Međutim, prije svega mjesec dana, u razgovoru s Davidom Lettermanom Murray je rekao sljedeće:

“Napraviti dobar nastavak vrlo je težak posao. Ali pokušat ćemo.”

U svakom slučaju, nadam se da ćemo majstora gledati u jednoj od uloga koje su ga proslavile. Svaka čast Danu Aykroydu i njegovom scenariju koji razvija od sredine ’90-ih, ali samo je jedan Bill Murray…

Leave a Reply

Your email address will not be published.