Novi Pinocchio pokrenut

Piše: Filip Jakovljević

Prije nešto više od godinu dana objavili smo vijest kako Warner Bros. pokreće novi projekt baziran na bajci o Pinocchiu, talijanskog pisca Carla Colodija. Studio je tada bio impresioniran Burtonovom adaptacijom Alise u zemlji čudesa, ali je cijela stvar stavljena na čekanje. Međutim, scenarist Bryan Fuller se ipak primio posla i nedavno je završio scenarij za film.

Šefovima studija Fullerov se rad očito svidio jer su krenuli u potragu za redateljem. Prvi na listi je već spomenuti Tim Burton, pošto bi šefovi WB-a htjeli snimiti nešto u stilu Alise. Burtona su kontaktirali i on je rekao kako je zainteresiran, a kako bi, po njegovom mišljenju, za ulogu Gepetta bio idealan Robert Downey Jr. Koliko god sve to zvuči idealno jednom obožavatelju Burtona i Downeyja, poput mene, obojica imaju već neke projekte u planu i vrlo su zauzeti, te je upitno hoće li ikoji od njih moći biti dio filma.

Inače, izgleda kako projekti bazirani na bajkama, ali snimani različitim stilovima postaju popularni u Hollywoodu. Nakon avanturističke i komične verzije Snjeguljice i sedam patuljaka, sada bi mogli dobiti mračnog Burtonovog Pinocchia, prequel Pinocchia, na kojem radi Shawn Levy, naslova The Three Misfortunes of Gepetto (gdje Gepetto kreće u potragu za svojom ljubavi – koja je u ovom slučaju žena, a ne lutka nadam se), te verziju Pinocchija na kojoj navodno radi i Guillermo Del Toro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.