Novi Marvelov superjunak – Doctor Strange?

Piše: tonymelo

Završetkom Iron Man trilogije, Marvel se bacio na traženje nove zlatne koke i čini se da ju je pronašao u Doctoru Strangeu. Glasine govore da će Sorcerer Supreme biti središnji lik Treće faze u Marvelovom filmskom univerzumu.

Ukratko, za one koji nisu upoznati s fazama, Prva faza je započela davne 2008. godine s prvim Iron Manom, te u nju spadaju filmovi The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger, zaključno s The Avengersima. Druga faza je započela sa zadnjim Iron Manom te će završiti s drugim dijelom Avengersa. Tada bi na scenu trebao stupiti Doctor Strange – egoistični neurokirurg koji doživi prometnu nesreću koja mu ošteti ruke te se u posljednjem trenutku očaja u potrazi za izlječenjem okrene mističnim vještinama.

Nekoliko je razloga zbog kojih Marvel inzistira na novom središnjem liku. Uvjereni su da će se kod publike pojaviti zamor zbog stalno istih likova te postoji problem zvijezda u godinama koji nisu spremni reprizirati svoje uloge. A tko je bolji za novog glavnog lika od čovjeka koji je osnovao Defenderse, član je Illuminata te se osobno rukovao s Mephistom.

Glumac koji bi mogao preuzeti ulogu „Vrhovnog čarobnjaka“ jest Justin Theroux, koji je već surađivao s Marvelom kao scenarist za Iron Mana 2. Široj publici bi mogao biti poznat po svojim ulogama u Wanderlustu, Parks and Recreationu i Six Feet Under. Redatelj će najvjerojatnije biti Fede Alvarez, čiji smo Evil Dead imali priliku nedavno gledati u kinima.

Marvel je izašao u javnost s datumima objave još dva neimenovanih filmova koji u kina dolaze 6. svibnja i 8. srpnja 2016. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.