Novi film Michaela Manna bit će o – balkanskom hakeru

Piše: Sven Mikulec

Još u veljači objavljeno je kako će Michael Mann surađivati s Chrisom Hemsworthom na neimenovanom trileru “smještenom u svijet cyber prijetnji i napada”, ali osim podatka da će se scenarijem zabaviti sam Mann uz pomoć Morgana Davisa Foehla, koji trenutačno piše scenarij za adaptaciju Mass Effecta, ništa praktički nije otkriveno. Ovih dana neke su pojedinosti ipak izašle na vidjelo.

Azijski mediji prenose kako Mann u Hong Kongu traži odgovarajuću lokaciju za snimanje, usput se nalazeći s prominentnim azijskim glumačkim imenima poput Tang Weija (Lust, Caution), Nick Cheung Ka-faija (Election) te Shawn Yu Man-loka (Infernal Affairs). Ono što je najzanimljivije, međutim, je procurena informacija da će se film baviti nekakvim balkanskim hakerom smještenim u Južnoj Aziji, kojega progoni američka i kineska policija.

Dosad su likovi s našeg popularnog i nadasve cijenjenog područja često bili teroristi. Percepcija Zapada s godinama se, hvala bogu, promijenila, pa smo u 21. stoljeću, čini se, postali dovoljno civilizirani i razvijeni da budemo – cyber teroristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.