Novi crtić sniman stop motion animacijom

Piše: Koraljka Suton

2009. godine mrak kino dvorana ugledao je crtić Coraline, izvanredna adaptacija Neil Gaimanove upola lošije istoimne knjige o usamljenoj i od roditelja zanemarenoj djevojčici koja u novoj kući otkrije prolaz u neobičnu alternativnu stvarnost. Taj mali dragulj od filma, koji je sve samo ne za djecu, sniman je tzv. stop motion animacijom (animacijska tehnika kojom se fizički manipulira predmetima tako da izgleda kao da se objekti pomiču) a ovog su tjedna dvije produkcijske kuće koje stoje iza Coraline (Laika i Focus Feature) objavile detalje o svom novom projektu koji će biti sniman stop motion animacijom.

Crtić ParaNorman izaći će 17.08.2012. u (tko bi rekao) 3D-u, a priča se vrti oko malog gradića usred invazije zombija te dječaka Normana koji ima sposobnost razgovarati s mrtvima te time potencijalno može razriješiti kletvu staru nekoliko stoljeća.

Normanu će glas posuditi Kodi Smit-McPhee (The Road, Let Me In) a glasove ostalim likovima dati će Casey Affleck, Tempestt Bledsoe, Jeff Garlin, John Goodman, Bernard Hill, Anna Kendrick, Leslie Mann, Christopher Mintz-Plasse i Elaine Stritch.

Režije će se prihvatiti Sam Fell (Flushed Away, The Tale of Despereaux) i Chris Butler, koji također piše scenarij.

Što drugo reći doli – jedva čekamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.