Novi Bubimir će biti nastavak, a ne reboot

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon što je Tim Burton još u siječnju potvrdio kako razmišlja o novom Bubimiru te napomenuo da je i glavni glumac Michael Keaton također zainteresiran, sve nas je zanimalo da li je riječ o nastavku, remakeu ili rebootu.

Srećom, scenarist Seth Grahame-Smith je u intervjuu održanom povodom promocije njegovog novog filma Abraham Lincoln: Vampire Hunter ove subote izjavio kako uskoro kreće pisati scenarij za nastavak, a ne remake ili reboot. Tvrdi da se našao i sa Burtonom i Keatonom te da su razmijenili nekoliko ideja, za koje su obojica bila zagrijana, a ostatak je na njemu. Hoćemo li gledati novog Bubimira ili ne, ovisi jedino o kvaliteti Sethovog scenarija.

A što se tiče same radnje, Seth je natuknuo da će se odvijati 26 ili 27 godina nakon originala, a Bubimir će ostati isti šaljivac kao i uvijek, samo što će se njegova okolina promijeniti jer je 27 godina ipak puno za ljude. Inače, originalni film je izašao 1988. godine i većina ga kritičara smatra možda najboljim Burtonovim filmom ikad, što se da diskutirati, ali nije daleko od istine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.