Nove ‘Plaćenike’ režirat će Patrick Hughes

Piše: Iva Bucić

Sylvester Stallone, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme…coolness overload, ukratko. Sjećate se te sjajne postave drugog dijela Plaćenika? Jedan je film okupio čitav Hollywood i, ako je glasinama za vjerovati, to se namjerava učiniti opet!

Već se mjesecima nagađa o mogućoj glumačkoj postavi, i već se mjesecima ne saznaje gotovo ništa konkretno.

Na rijetkim poznatim informacijama možemo zahvaliti Sylvesteru Stalloneu, koji je otkrio kako će Patrick Hughes (Red Hill) biti redatelj trećeg nastavka Plaćenika. Za sada je, osim Stallonea, ponudu prihvatio jedino Nicolas Cage, za kojeg se zna da glumi u svemu u čemu se glumiti može. Besmrtni je Chuck Norris, s druge strane, ulogu odbio davnih dana.

Avi Lerner, jedan od producenata, prošle je godine tvrdio da pregovara s Clintom Eastwoodom, Harrisonom Fordom i Mickeyjem Rourkeom. Međutim, nijedno od tih imena do sada nije potvrđeno.

Priča se da bi u trećem nastavku mogli gledati stare plaćenike Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena i Jeta Lija, donedavnog zatvorenika Wesleyja Snipesa, te Jackieja Chana. Stallone je natuknuo kako u trećem dijelu možemo očekivati nešto više humora, a upravo bi to mogla biti Chanova dužnost.

Niz impresivnih imena, sve u svemu. Ali čak ni najkul ubojica vampira, bog borilačkih vještina, Rambo i Terminator na istom filmskom setu nisu jamstvo za dobar film, pa se usuđujem reći da jako puno toga ovisi o redatelju Hughesu i scenaristu Daveu Callahamu.

No, Stallone se za to ne brine, pa je čak optimistično izjavio kako će novi nastavak Plaćenika nadmašiti kultnog Ramba. Nije da ne vjerujem Sylvestrovoj prosudbi, ali previše se puta radnja sa svakim novim nastavkom potroši. Iliti Rambo je jedan jedini, a plaćenika je na pretek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.