Nove fotografije iz Chan-wook Parkovog “Stokera”

Piše: Ivan Andrijanić

Mistični autor Bram Stoker, kultni autor Dracule susreće Chan-wook Parka, kultnog autora Oldboyja? Šalu na stranu, nisam siguran imaju li ove dvije osebujne ličnosti ikakve veze, riječ je samo o najnovijem Parkovom filmu, čije ime glasi baš kao prezime znamenitog pisca. Stoker, holivudski debi ovog zanimljivog Korejanca trenutno se prikazuje na Sundanceu, a prve kritike koje je dobio redom su odlične.

Podsjetimo, priča govori o mladoj djevojci Indii kojoj stvari kreću totalno nepredvidljivom tokom nakon smrti njenog oca. Suživot s psihički slomljenom majkom nije nimalo lak, a dodatnu misteriju unosi i i pojava njenog tajanstvenog ujaka Charlieja, za kojeg nije niti znala da postoji. Nakon nekog vremena, iako dobrano sumnja u motive njegova dolaska, postaje opčinjena Charliejem.

Ovako, „na prvu“, Stoker ostavlja dojam kvalitetnog psihološkog trilera, totalno zlokobne i jezive atmosfere. Park djeluje kao prava osoba za stvaranje takvog filma, a izgleda da je u tome uspio, ako je suditi prema prvim dojmovima ljudi koji su ga odgledali. 1. ožujka stiže u kina, a do tada bacimo oko i na neke nove fotografije:

Jedan komentar za “Nove fotografije iz Chan-wook Parkovog “Stokera”

Leave a Reply

Your email address will not be published.