Nove Avanture Shije LaBeoufa

Piše: Ivo Skocic

shia-labeouf-i-am-not-famous-anymore

Inače nismo žutilo od medija, ali neke priče jednostavno moramo popratiti, a ovo je jedna od tih priča. Nakon što je Shia LaBeouf isplagirao tol’ko da je i cijela obitelj Huljić postala ljubomorna, bilo je pitanje vremena kada će se nešto slično ponoviti. I kucnuo je taj čas.

Na svečanoj premijeri svoga novoga filma Nymphomaniac pojavio se u elegantnom tuxedu i papirnatoj kesi na glavi na kojoj je crnim markerom ispisao frazu „I AM NOT FAMOUS ANYMORE“, što je i prije toga tweetao. I dobro, ‘oće pažnje malo, što sad.

Ali, kao i u svakoj reklami koja se pušta na komercijalnim televizijama prijepodne, to nije sve.

Gdin LaBeouf je otvorio „izložbu“ u LA-u, koja je centrirana oko heštega #iamsorry. U principu, on sedam sati par dana (do kraja ovog tjedna) sjedi u prostoriji sa prethodno spomenutom vrećicom i plače, dok posjetitelji jedan po jedan idu unutra i sjede preko puta njega. Prije ulaza, posjetitelji mogu uzeti jednu stvar sa stola – biraju između plastičnog Transformersa, biča, čokolade, boce Jacka Danielsa, bočice kolonjske, ukulela, i kopije knjige Daniela Clowesa, „The Death-Ray“. Knjiga je dosta zanimljiv izbor, jer sjetimo se, LaBeouf je bio optužen za kopiranje Clowesovog rada u prosincu.

Dakako, ni izložba nije originalni rad (why stop now?). Marina Abramović, srpska performans artistica s njujorškom adresom koja danas surađuje sa Lady Gagom, imala je sličan identičan performans u MoMA-i (Muzeju moderne umjetnosti) u New Yorku pod nazivom The Artist is Present. Doduše, ona baš to ne vidi kao direktno kopipejstanje; magazinu Vultrure je izjavila kako ne misli da se ovo direktno odnosi na nju, i da joj je drago da su ljudi inspirirani njenim radom, ali da to nije njen rad i da nema ništa s time.

Ali zabava još nije gotova. Komičar Jerry O’Connel, za FunnyOrDie.com, je unajmio prostor odmah do LaBeoufina i uz hashtag #IAMSORRYTOO, a i on nosi papirnatu kesu. Jedino na njegovoj piše „SUPER FAMOUS“.

Ako imamo čitatelje u LAu, što sumnjamo, i žele posjetiti izložbu (iz nama nepoznatih razloga), morat će se spremiti na višesatno čekanje. Neki svjedoci kažu da je sama njegova pojava jako depresivna (šok) i da su se i oni sami rasplakali. Nije nam jasno zašto bi netko stvarno želio ići tamo.

5 komentara za “Nove Avanture Shije LaBeoufa

Leave a Reply

Your email address will not be published.