Nove avanture Hulka i prije novih Avengera?

Piše: Filip Jakovljević

Otkad je skočila popularnost filmova o superherojima iz stripova, vijesti o novim adaptacijama izlaze gotovo svakodnevno. Marvel je već potvrdio da radi na 5 projekata (nastavci Avengera, Captaina Americe, Thora i Iron Mana, te film Guardians of the Galaxy), te ih još nekoliko ima u pripremi (Black Panther, Ant-Man…), no fanovima je, svejedno, uvijek drago vidjeti vijesti o novim dodacima Marvel Cinematic Universea. Uz silne nastavke starih i prvijence potencijalnih novih članova Osvetnika, jedan heroj u svemu tome izgleda pomalo zapostavljeno.

Riječ je o Hulku. Iako smo od oca MCU-a, Kevina Feigea, dobili već dva filma o Hulku: katastrofu s Ericom Banom iz 2003., te reboot s Edwardom Nortonom iz 2008., uz isprepletanje priča Iron Mana, Cpt. Americe, Thora i Avengera, filmovi o Hulku se nekako čine kao autsajderi. Zbog toga su fanovi podigli glas, a Feige najavio novi film o Hulku za 2015. godinu, s Markom Ruffalom u ulozi doktora Brucea Bannera.

I dok su se fanovi malo smirili, Feige očito nije. U novom je intervjuu najavio mogućnost (naglašavam ovu riječ – mogućnost) izrade jednog ili čak dva filma o Hulku prije 2015. godine. Ovi filmovi, naime, ne bi bili povezani s Avengerima, već bi pratili priče serijala Planet Hulk i/ili World War Hulk. Naravno, poznavajući Feigeov dosadašnji rad, cameo uloge ostalih heroja nisu „off the table“, ali vjerojatno neće biti izravno povezane s radnjom novih Avengera, nego više kao nagrade za vjerne fanove i maleni kotačići u radnji novog Hulka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.