Nova Showtimeova serija otkriva mračnu stranu losanđeleske elite

Piše: Iva Bucić

 

Nedjelja, 30. lipnja – savršeno vrijeme za premijeru nove serije, složit će se svi koji se u teškom šoku pokušavaju prilagoditi istovremenim godišnjim odmorima i dugoj pauzi od tri mjeseca (minimalno) bez novih epizoda. Dobra vijest za sve takve tragičare: Ray Donovan, nova Showtimeova serija koju potpisuje Ann Biderman (Southland) sigurno vas neće razočarati.

Ray (Liev Schreiber) s obitelji dolazi u LA, gdje se počinje baviti popravljanjem kikseva bogatih i slavnih. U tome mu pomažu Katherine Moennig kao Lena (koju smo mogli gledati u klinču s pripadnicama ljepšeg spola u The L Word) i Steven Bauer kao snagator Avi. Poznati se košarkaš probudi pored predozirane cure, akcijski glumac uhvaćen je s transićem u kompromitirajućoj situaciji – pričam samo o prvoj epizodi.

Osim Rayeva posla, bit će riječi i o njegovim obiteljskim dramama za koje, nasreću, ima podosta materijala: supruga Abby beskrajno pati za idealnim losanđeleskim životom, otac Micky (Jon Voight) donedavni je zatvorenik, a braća Terry (Eddie Marsan) i Bumchy (Dash Mihok) bivši su boksač s Parkinsonovom bolešću i  žrtva svećenika pedofila.

Showtime rijetko podbacuje (Shameless, Californication, Weeds), a u kombinaciji s općom nestašicom bilo kakvog izbora, Ray Donovan mogao bi biti pun pogodak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.