Nova potraga za Nemom

Piše: Filip Jakovljević

Finding Nemo pojavio se u kinima 2003. godine i do danas drži visoko drugo mjesto na listi Pixarovih filmova s najvećom zaradom. Naravno da u takvoj situaciji mora doći do nastavka. Uz dosadašnji uspjeh i kvalitetu Pixarovih filmova ne očekujemo, niti priznajemo, ništa manje od odličnog, a ovaj bi nastavak trebao zadovoljiti, jer kao redatelj je potvrđen jedan od Pixarovih dijamanata Andrew Stanton.

Stanton je redatelj koji je radio na gotovo svim najvećim uspjesima Pixara – bio je jedan od scenarista na Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3 i Monsters Inc., a najveći su mu uspjesi Finding Nemo i Wall-E na kojima je radio kao scenarist i redatelj. Njegov zadnji projekt, John Carter,  nije bio toliko dojmljiv publici, te je povratak u animirani svijet i jedan veliki hit baš ono što mu treba.

Uz nastavak priče o Nemu Pixar već radi na još 4 filma: nastavak Monsters Inc.Monsters University, The Good Dinosaur, te dva filma koja su trenutno poznata samo pod radnim naslovima The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside the Mind i The Untitled Pixar Movie About Dia de los Muertos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.