Nova nada za Y: The Last Man

Piše: Deni Zgonjanin

Kada je 2006. započeo projekt filmske adaptacije Y: The Last Man Briana K. Vaughana i Pia Guerra publiciranog od strane Vertiga početkom 2002., brojnim strip freakovima zatoplilo je oko srca od sreće da bi se to uskoro pretvorilo u ohlađenu ideju zbog nesuglasica između ondašnjeg redatelja, DJ Carusoa (Disturbia, I Am Number Four) i New Linea oko idealne veličine i formata priče.

Nakon što je odbio daljnju suradnju, pokušali su sa Louisom Leterrierom (Clash of the Titans, The Incredible Hulk) koji je podržao Carusoa i također odbio ponudu. New Line je popustio na kraju te im je scenaristički duo Matthew Federman i Stephen Scaia napisao sasvim novi, svježi scenarij, a u redateljsku stolicu je zasjeo Dan Trachtenberg. Za glavnu ulogu je zapeo Shia LaBeouf.

On bi trebao glumiti Yoricka, koji postane zadnji čovjek na svijetu nakon što sve što sadrži kromsom XY simultano umre na zemlji. Boreći se da pronađe svoju sestru u svijetu isključivo ženske populacije (sad nam je jasno zašto Shia toliko želi tu ulogu) suočava se sa brojnim izazovima. ALI, stvar postaje još bolja – na njegovom plementiom questu prati ga majmun Ampersand koji je također preživio katastrofu. Nije teško za zaključiti da je prevođenje tako kompleksne priče u scenaristički format bio krvav posao pa nam ostaje samo slatko isčekivanje njegova realiziranja.

 

Vijest napisala: Terezija Bjelajac

Jedan komentar za “Nova nada za Y: The Last Man

Leave a Reply

Your email address will not be published.