Nova adaptacija Asimova

Piše: Filip Jakovljević

< ![endif]–>

Sony Pictures je angažirao Dantea Harpera za adaptaciju Zaklade (Foundation), revolucionarnog znanstveno-fantastičnog serijala Isaaca Asimova. Film će režirati Ronald Emmerich. Emmerich je dio ovog projekta od 2009. godine, kada je studio otkupio prava na serijal, na aukciji.

Serijal se prvi puta pojavio 1942. godine, kao niz kratkih priča u časopisu Astounding Magazine. To je kompleksna saga o ljudima koji žive na planetima po cijeloj galaksiji, pod vodstvom Galaktičkog Carstva. Protagonist je psiho-povjesničar, koji posjeduje sposobnost pogleda u budućnost, te vidi kako će Carstvo vrlo uskoro propasti. On kreće na misiju spašavanja svog znanja čovječanstva kako ne bi bilo uništeno.

Harper se probio biografskim filmom o Timothyju McVeighu, nazvanim Dreamland. Napisao je Black Hole za Davida Finchera, te radi na preradi poznate bajke braće Grimm, Hansel &Gretel: Witch Hunters, u kojoj će glavne likove utjeloviti Jeremy Renner i Gemma Arterton. Također je napisao scenarij za adaptaciju mange All You Need is Kill, u kojoj bi naslovnu ulogu trebao imati Brad Pitt.

Ovo je drugi veliki projekt baziran na radu Isaaca Asimova. Prvi je bio adaptacija ZF romana I, Robot, iz 2004. godine, s Willom Smithom u glavnoj ulozi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.