Noah Hawley je scenarist Universalova reboota o čudovištima

Piše: Iva Bucić

universal-monsters

Noah Hawley novi je as u Universalovom rukavu – kreator i scenarist Farga postao je dio masterplana kojeg je studio skovao po uzoru na Marvel: iz naftalena izvlače po sedam ili osam desetljeća stara filmska čudovišta, koja će u konačnici, poput Marvelovih superjunaka biti međusobno povezani.

I dalje nije poznato s kojim će se čudovištem Hawley uhvatiti u koštac, a broj mogućnosti je popriličan – Wolfman, Creature from the Black Lagoon, Frankenstein, Dracula, Phantom
Čitav projekt nadgledaju scenarist Alex Kurtzman (Star Trek) i Chris Morgan (Fast and Furious). Prvi u seriji filmova bit će Kurtzmanov reboot filma The Mummy, čija je premijera već zakazana za lipanj 2016. godine

Doduše, Hawley ima projekt ili dva koji bi prije toga trebali doći na red. Nakon što objavi roman Before the Fall, po njemu će za Sony napisati scenarij, a film će producirati sa Jamesom Cameronom.
Osim toga, trenutno radi i na scenariju za drugu sezonu Farga, u kojoj nas čekaju novi likovi i priča. Nakon što je prva sezona zasuta Emmyjma, valjda ni s drugom neće razočarati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.