Ništa od filma At the Mountains of Madness?

Piše: Koraljka Suton

Na razočaranje svih onih koji željno iščekuju svaki njegov film, meksički režiser Guillermo del Toro primoran je barem se privremeno oprostiti od adaptacije novele američkoga pisca H.P. Lovecrafta pod nazivom At the Mountains of Madness. Naime, produkcijska kuća Universal Pictures odlučila je povući svoju odluku davanja zelenog svjetla tom projektu u kojem je glavnu ulogu trebao tumačiti Tom Cruise. Razlog tome del Torovo je inzistiranje na snimanju filma dovoljno strašnog i eksplicitnog da zavrijedi oznaku R, dok Universal ne posustaje u svojoj nakani da adaptacija ipak bude primjerena i onima mlađim od 17 godina (tj. da nosi oznaku PG-13).

No del Toro ne gubi vrijeme, već se u međuvremenu prihvaća režije akcijskog trilera Pacific Rim u kojem ljudska rasa mora udružiti snage kako bi se obranila od čudovišta.

2 komentara za “Ništa od filma At the Mountains of Madness?

  • Gjuro says:

    Glupi producenti ne razumiju da je najsigurniji način da filmom privuku tinejdžere upravo njegova zabrana.

  • bojan says:

    Neznam sta se desava poslednju deciniju sa americkim filmom!Mislim i prije su izdavali gluposti ali bi se desilo i nesto dobro.Danas se sve svodi na lovu.Uzas!At the mountains of madness je sjajno djelo,mogu samo da zamislim kakav bi film tek mogao da bude,jos u rukama sjajnog del Tora!Ali nazalost mislim da cemo se nacekati!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.