“Nije ti život pjesma Havaja” na američkoj turneji

Piše: Jelena Androić

Nakon američke premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari ((24. siječnja – 3. veljače 2013), nagrađivani dokumentarac Dane Budisavljević “Nije ti život pjesma Havaja” bit će prikazan i na Cinequestu u San Joseu (Kalifornija, 26. veljače – 10. ožujka).

“Nije ti život pjesma Havaja” intimni je, autobiografski dokumentarni film čiji su protagonisti redateljica Dana Budisavljević i njezina uža obitelj. Okosnicu filma čini ponovno okupljanje obitelji na rođendanskom ručku na kojem će se Dana sa svojim roditeljima i bratom suočiti s temama koje su se godinama sustavno spremale pod tepih. Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Hulahop.

Premijeru je imao na prošlogodišnjem ZagrebDoxu gdje je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje regionalnog žirija. U srpnju 2012. film je prikazan na prizrenskom Dokufestu gdje je Dana Budisavljević osvojila nagradu Best Balkan Newcomer, a zajedno s dokumentarcem “Posljednja ambulantna kola Sofije” Iliana Meteva i još 30-ak naslova nominiran je za nagradu Silver Eye u sklopu East Silver Marketa u Jihlavi. Krajem prošle godine, film je obišao još pet europskih festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.