Nicole Kidman u pregovorima za ulogu Grace Kelly

Piše: Monika Injac

Australska glumica Nicole Kidman trenutno je u pregovorima za glavnu ulogu u filmu Grace of Monaco. To je  trenutačno jedna od najpoželjnijih ženskih holivudskih uloga, stoga među  glumicama vlada oštra konkurencija.

Film će režirati Olivier Dahan, kojemu je najveću slavu donio film La vie en rose, biografija francuske pjevačice Edith Piaf, koja je donijela Oscara glavnoj glumici Marion Cotillard. Ta činjenica  ide u korist Nicolinoj želji za Oscarom  (treba napomenuti kako ga je već osvojila 2003. za ulogu Virginije Woolf u filmu Sati). Scenarij za film napisao je Arash Amel, a obuhvaća razdoblje između prosinca 1961. i studenoga 1962., kada se tadašnja kneginja od Monaka, u to vrijeme majka dvoje djece, angažirala na svojevrsnom spašavanju Monaka kao poreznog raja

Smatrana za jednu od najljepših holivudskih glumica svih vremena, Grace Kelly je glumila u filmovima Alfreda Hitchcocka Dial M for Murder, Rear Window i To Catch a Thief, a svoje posljednje pojavljivanje na velikom platnu imala je u filmu High Society.

Od karijere je odustala 1956. da bi postala princeza Grace od Monaka. Njena smrt 1982. godine u prometnoj  nesreći šokirala je svijet, i gotovo 100 milijuna ljudi gledalo je prijenos njenog sprovoda na televiziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.