Nick Hornby za film adaptira memoare o ruti od tisuću milja

Piše: Jelena Androić

Britanski pisac Nick Hornby pristao je adaptirati memoare Cheryl Strayed “Wild” za potrebe filma u kojem će glumiti Reese Witherspoon.

Memoari punog naziva „Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail“ prikaz su pješačke rute od 1100 milja koju je Strayed poduzela sama, sredinom ’90-ih, kako bi se suočila sa svojim demonima, uključujući ovisnost o heroinu i majčinu smrt. Memoari su objavljeni 2012., te ih je odmah u razmatranje uzela produkcijska kuća Reese Witherspoon, Pacific Standard, a glumica si je zacrtala glavnu ulogu.

Komentirajući zapošljavanje Hornbyja na scenariju glumica je izjavila da zbog njegove prirođene mješavine humanosti i humora pisac na savršen način može opisati težak emotivni put koji je prešla Cheryl Strayed.

Hornby je pak izjavio da su mu se memoari jako svidjeli, da su dirljivi, smiješni, bolni i hrabri, te da ih je čim ih je ispustio iz ruke poželio adaptirati.

Inače, čak su tri njegove knjige već doživjele filmsku adaptaciju – Fever Pitch, High Fidelity i About a Boy – dok je četvrta A Long Way Down u fazi postprodukcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.