Nicholas Cage u teškoj drami

Piše: Sven Mikulec

Iako se mladi američki redatelj David Gordon Green u posljednje vrijeme specijalizirao za komedije (Pineapple Express, Your Highness, The Sitter), čini se da se ovih dana planira vratiti žanru koji ga je 2000. godine (George Washington) i proslavio – drami. Na putu do još jednog uspjeha i vjerojatno bacanja udice Akademijinoj komisiji pokušat će mu pomoći nitko drugi nego Nicholas Cage.

Temeljen na istoimenoj knjizi Larryja Browna, Joe će nam predstaviti priču o bivšem zatvoreniku koji u malenom južnjačkom mjestu postane potpuno neočekivani uzor i očinska figura petnaestogodišnjem dječaku, najstarijem djetetu u beskućničkoj obitelji na čelu s beskorisnim ocem pijanicom.

Vijest da će Joe krenuti sa snimanjem početkom studenoga u Teksasu vrlo vjerojatno znači i da će remake Argentove kultne Suspirije, koji je donedavno figurirao kao Greenov sljedeći projekt, biti stavljen na čekanje nespecificirane duljine.

Riječima redatelja:

“Kad je Larry Brown napisao roman “Joe”, istog je časa stvorio ikonski lik suvremene južnjačke književnosti. S velikim uzbuđenjem sam dobio priliku raditi s Nicholasom Cageom na stvaranju apsolutnog i neočekivanog umjetničkog djela ispletenog iz mraka, ljepote i humora ovoga materijala koji imamo na raspolaganju.”

Vidjet ćemo što će od ovoga biti. Hoćemo li posvjedočiti još jednoj promašenoj ulozi Cagea, tog kvalitetnog glumca s koji “NE” govori rijeđe od flundri oko autobusnog kolodvora? Možemo li očekivati kritički uspješnije djelo od prošlogodišnjeg tear-jerkera i oskarovskoga pretendenta Vrlo glasno i nevjerojatno blizu? Pričekajmo još malo i dajmo starom Nicku priliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.