Netflix dogovara oživljavanje ‘Fireflya’

Piše: tonymelo

4

Prije dvanaest godina, Joss Whedon je stvorio svoje najveće remek djelo i zadužio čitavo čovječanstvo najboljom serijom ikad snimljenom. Za neupućene, ne radi se ni o Buffy, ni o Angelu, ni o Kući lutaka, već o avanturističko znanstveno fantastičnoj dramskoj seriji Firefly. Sudbina kleta, zajedno s neupućenim šefovima FOX-a, dovela je do otkazivanja serije nakon što je emitirano svega jedanaest od četrnaest snimljenih epizoda. Osiguravajući si posebno mjesto u paklu donošenjem takve odluke, čelnici TV mreže na različite su načine pokušali slomiti duh i volju brojnih fanova, ali avaj, uvijek neuspješno. 2005. godine snimljen je film Serenity koji je trebao zaokružiti priču o posadi istoimenog broda, te fanovima pružiti osjećaj završetka. Ali njima ni to ne bijaše dovoljno i sva sreća da je tako. Nakon snimanja dokumentarca, kreiranja nekoliko peticija i potezanja nebrojenih veza, fanovi su uspjeli postići nemoguće. Dvanaest godina kasnije, Netflix se odlučio na snimanje nove sezone serije Firefly. Radujte se narodi.

Deadline izvještava o postignutom dogovoru između Jossa Whedona i Netflixa o snimanju druge sezone najbolje serije svih vremena. Nakon što završi sa snimanjem drugog dijela Avengersa, Whedon će se u potpunosti posvetiti snimanju novih trinaest epizoda, koje će u poznatom Netflixovom stilu, sve biti dostupne na isti dan. Naravno, postavlja se pitanje, što je s filmom? Kako će se on uklopiti u cijelu tu priču? Whedon na to daje prilično jednostavan odgovor. Završetak koji je viđen u filmu nije izvorno takav zamišljen, te će shodno tomu, nastaviti snimati seriju prateći izvornu ideju.

Što se tiče glumačke postave, svi bitni članovi posade su najavili svoj povratak. Tako da ćemo ponovno imati priliku gledati brojne zgode i nezgode kapetana, Zoe, Washa, Inare, Jaynea, Kaylee, Simona, River i Shepharda Booka. Snimanje bi trebalo započeti u lipnju iduće godine, a pretpostavlja se da bi serija mogla ugledati svijetlo dana u prvim mjesecima 2016. godine.

Ne vidim bolji način za završiti ovako radosnu vijest od slobodnog prijevoda Twitter posta Alana Tudyka: “Wash živi vječno!“.

 

Ova je vijest objavljena u sklopu FAKe.hr-a, FAK-ovog prvog aprila. Ništa od druge sezone, nažalost.

3 komentara za “Netflix dogovara oživljavanje ‘Fireflya’

Leave a Reply

Your email address will not be published.