Nemoćna gomilica obranila naslov!

Piše: Sven Mikulec

Argo

Jedne prohladne zagrebačke večeri, prokleto dobra partija filmske pantomime ekipi Nemoćne gomilice donijela je drugu pobjedu zaredom i učinila je najtrofejnijom momčadi u kratkoj povijesti našega kviza.

Ovu nedjelju održali smo, dakle, treće izdanje Velikog filmskog kviza u Studiju smijeha, a pod vodstvom Gorana Vugrineca Goca, večer je završila déjà vuom. Inače odlični momci iz ekipe Danish Scum nisu imali odgovora na u pantomimi nepogrešivu Gomilicu i njihova kapetana Krešimira.

U dupkom punoj dvorani Studija okupilo se rekordnih 35 ekipa, a nakon sat i pol provjere znanja kroz naše standardne kategorije (Opće znanje, Prepoznaj film po pjesmi / fotografiji / razgovoru, Pogodi tko), na vrhu su se izdvojili Danish Scum, Nemoćna gomilica, Ludwig Van, Svećenikova djeca i Prepelice male, stisnuti u rasponu od svega dva boda. Iako su vodili na kraju “regularnog dijela”, pantomima je Scumove koštala novčane nagrade od 35.000 kuna. (Kako da ne.)

Da smo bili u mogućnosti, nagradili bismo i ekipu s najboljim imenom. Moj osobni favorit od samog su početka bili Los Pollos Spermanos.

Evo liste najboljih 15 ekipa:

Danish Scum 30
Nemoćna gomilica 29
Johann Sebastian Bachelors 28
Ludwig Van 28
Svećenikova djeca 28
Prepelice male 28
Mace mačkice 26
SWatchmen ili samo Watchmen, nisam siguran 25
Elitna ninđa ajkula 24
Kristijan Ptičar Kolektiv 24
S za sramotu 23
FunktAstična četvorka 23
Los Pollos Spermanos 23
Expendablesi u 3D-u 23
Erotica 23

Finale: Danish Scum – Nemoćna gomilica 1:5

Moram se zahvaliti i sponzorima i prijateljima koji su se pobrinuli da na kraju dana znanje bude i nagrađeno. Kino ulaznice, po tradiciji, poklonio nam je Continental Film, majice s filmskim motivima osigurao nam je naš novi prijatelj Filjo, a život nam je olakšala i stara zagrebačka kopiraonica Daba Copy, koja je u kvizu prepoznala projekt vrijedan podrške. Iza medica i filmske lutrije, pak, stoje FAK-ovci osobno.

Svaka čast sudionicima, bili ste odlični. Vidimo se na idućem kvizu i, molimo vas, skinite Nemoćnu gomilicu s trona prije no što nam se kviz po nepredvidljivosti natjecanja pretvori u HNL.

Par fotki:

5
3
16
13
aa
aaa
6
12
2

Leave a Reply

Your email address will not be published.