Neil Marshall režira remake ’Troll Huntera’

Piše: Vedrana Vlainić

Doomsday

Prije par godina internet je preplavila niskobudžetna horror komedija porijeklom iz Norveške naslova Troll Hunter. Iako nije baš postigao nekakav spomena vrijedan uspijeh, zaradio je relativno pozitivne kritike i ne baš tako mali krug fanova, što je potaknulo Chrisa Columbusa i njegovu produkcijsku kuću 1492 Productions da, po dobrom starom američkom običaju eksploatacije svega europskoga što pokaže i najmanji potencijal, otkupi prava za remake. I taj remake je upravo sada pronašao redatelja u Britancu Neilu Marshallu.

Marshall je vjerojatno publici najpoznatiji po svom radu na hit-seriji Game of Thrones (točnije, po režiji spektakularne epizode naslova Blackwater iz druge sezone) i trenutno je angažiran na snimanju četvrte sezone iste serije. No, kada riješi obaveze s HBO-om, Marshall se namjerava u potpunosti posvetiti adaptaciji Troll Huntera za populaciju koja nije navikla čitati titlove.

Originalni film se bavi trojicom kolega – filmaša amatera, koji kreću u obližnju šumu kako bi snimili dokumentarac o krivolovcu koji harači tim područjem. No, uskoro otkrivaju da je grubi samotnjak u biti poslan od strane vlade i specijalno obučen da bi držao populaciju trolova pod kontrolom. Slijedi jedna luda avantura po norveškoj divljini puna apsurdnih situacija i bogata obilježljima nordijskog folklora. Zaintrigirani? Mi svakako jesmo.

Marshall ima iskustva s horrocima, njegov The Descent iz 2005. slovi kao jedan od najboljih ostvarenja žanra u zadnjih desetak godina, tako da bi se moglo reći da je ovaj projekt u kakvim-takvim sigurnim rukama. Prema tome, zadržat ćemo predrasude za sebe dok ne dobijemo više informacija. Početak snimanja Troll Huntera planiran je za siječanj 2014., a konkretan datum kino-premijere još uvijek nije poznat.

Jedan komentar za “Neil Marshall režira remake ’Troll Huntera’

Leave a Reply

Your email address will not be published.