‘Ne znamo kako snimiti dobar WoW film, pa se nikamo ne žurimo’

Piše: tonymelo

Glavni čovjek Legendary Picturesa, Thomas Tull, otkrio je nove detalje vezane uz razvoj World of Warcraft filma. Unatoč tome što je redatelj dobro prihvaćenog Moona, Duncan Jones, dobio zadatak adaptacije World of Warcraft svijeta na film, fanovi su zabrinuti za kvalitetu konačnog proizvoda. Postavlja se pitanje koliko će biti dosljedan u prikazu bogatog fantasy svijeta. Prošli mjesec, glavni producent filma Charles Roven izrazio je svoje nadanje za početak snimanja filma u prvim mjesecima 2014., no Tull je opovrgnuo taj plan te je istakao brojne izazove koji prate adaptaciju, uključujući i loš mentalitet koji se nalazi iza većine filmova nastalih prema igricama.

U intervjuu za SlashFilm, Tull je otkrio da nema namjeru krenuti tim putem jer Legendary ne želi napraviti film nadajući se da će biti isplativ isključivo zbog velikog broja fanova koji će platiti kino kartu neovisno o kvaliteti samoga filma. Njegov pristup se mnogo više fokusira na svijet u kojemu se odvija igra, nego na samu igru. Takav pristup čini se pametnim ako uzmemo u obzir da bi rijetki pojedinci uživali gledati kako glavni likovi ubijaju štakore, skupljaju njihove repove pa se vraćaju u selo, pa zatim ubijaju divlje mačke, skupljaju njihove lubanje pa se vraćaju u selo, pa zatim ubijaju divlje pse, skupljaju njihova rebra pa se vraćaju u selo, a zatim putuju u grad kako bi ponovno radili to isto.

Izjavio je da za sada ne znaju kako bi napravili film od Warcrafta jer iza njega stoji nevjerojatna priča, veliki rat, brojne rase i preko sto knjiga koje se bave iznimno bogatim svijetom koji je Blizzard stvorio. Zbog svega navedenog, odlučili su uzeti vremena kako bi razvili kvalitetan projekt. Mogućnosti da upropaste film su velike i ne žele si to dopustiti. Snimanje filma će započeti nakon što scenarij bude gotov, a oni shvate da za njega mogu reći da je to nezavisan proizvod koji će se svidjeti svima, a ne samo određenoj publici.

Zadnja predviđanja kažu da će World of Warcraft u kinima zaigrati najranije 2016. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.