Natalie Portman se baca u redateljske vode

Piše: Vedrana Vlainić

Amos Oz, renomirani izraelski pisac i novinar, te zadnjih par godina i potencijalni kandidat za Nobelovu nagradu, svjetsku slavu stekao je upravo svojom autobiografijom naslova Priča o ljubavi i tmini. Knjiga je to o Ozovom djetinjstvu u ratom poharanom Jeruzalemu, za koju je Natalie Portman upravo uspjela otkupiti prava na filmsku adaptaciju.

Radnja je smještena u 40-e i 50-e godine prošlog stoljeća i opisuje Ozovo odrastanje uz mentalno nestabilnu majku, susrete s pojedinim istaknutim ličnostima tadašnjeg Izraelskog „visokog“ društva, te njegovo vlastito sazrijevanje i formiranje njegovih političkih stavova. Portman već ima iskustva u režiji s kratkometražnim filmom Eve iz 2008. godine i jednim segmentom omnibusa New York, I Love You iz 2009., a već je u ranijim intervjuima izrazila želju za radom na ekranizaciji ove knjige. Planira zauzeti redateljsku stolicu, primiti se adaptacije scenarija, ali i preuzeti ulogu Ozove majke.

Produkcija je zakazana za siječanj sljedeće godine u Izraelu, a kao fan Ozova lika i djela, moram reći da sam prilično uzbuđena zbog ove vijesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.