Nastavak “Star Treka” dobio ime

Piše: Sven Mikulec

2009. godine J. J. Abrams oduševio je kritičare i debelo napunio džepove svojom vizijom Zvjezdanih staza, pritom neizbježno slomivši srce našem trekkie dopisniku. Otpočetka je bilo poznato kako su glavni glumci (Chris Pine, Zachary Quinto, …) potpisali ugovor na dva filma, a u redateljsku stolicu ponovno će sjesti skladatelj uvodne pjesme serije Felicity. Također smo otprije znali kako će publika film imati prilike premijerno pogledati 17. svibnja iduće godine, nakon što je Paramount iz neznanih nam razloga odlučio na jedanaest mjeseci odgoditi snimanje. Puno se toga o filmu, dakle, znalo, no ne i ono najosnovnije – kako će se Kirkove nove avanture uopće zvati? Čini se da ekipa Enterprisea ima još jedan misterij manje za riješiti.

Nakon što je TrekMovie prvo objavio kako je odabran novi naslov, u javnost je izašla i stranica ComingSoon s informacijom da je Paramount već zakupio web domene za promociju projekta. Novo ime? Po svemu sudeći, Star Trek Into Darkness.

Neobičan naslov, u koji bi mnogi od nas, vjerujem, poželjeli ucrtati i pokoju dvotočku, ali barem znamo s čime možemo zamijeniti taj dosadni izraz “Star Trek Dva”. Into Darkness će ponovno okupiti poznata nam imena iz prvoga dijela: uz spomenute Pinea i Quinta, tu su i Karl Urban, Zoe Saldana, Anton Yelchin, Simon Pegg i John Cho, a pridružuje im se i sve popularniji i cjenjeniji Sherlock, Benedict Cumberbatch u ulozi bad guyja.

Snimanje je počelo još u siječnju ove godine, a gotovo godinu i pol kasnije imat ćemo priliku vidjeti što nam je sad zakuhao uspješni producent, pisac i redatelj koji je u svojih 46 godina postao jedna od glavnih zvjerki Hollywooda i TV svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.