Nastavak ‘Ender’s Gamea’

Piše: tonymelo

enders_game-tv

Budućnost Ender’s Game franšize, bazirane na romanima Orsona Scotta Carda nije bajna. Čelnici Lionsgate studija izjavili su da će pričekati još tjedan ili dva, kako bi  analizirali uspjeh filma te će zatim odlučiti o sudbini nastavka. Film je u prvih pet dana prikazivanja u SAD-u zaradio 32.5 milijuna dolara, dok je u ostatku svijeta zaradio svega 9 milijuna. Jon Feltheimer, izvrni direktor studija, potvrdio je da je trenutna novčana dobit od filma u granicama očekivanja.

U slučaju da se odbaci ideja snimanja nastavka, to neće značiti da se Lionsgate u potpunosti odriče franšize. Spomenuta je mogućnost snimanja spinoff TV serije. Očito je studio očekivao da bi Ender’s Game koji je ciljao na populaciju mladih punoljetnika, mogao ponoviti uspjeh franšiza poput Igara gladi i The Twilight sage. Ljubitelji Cardovih novela i filmske ekranizacije prve novele, kritiziraju studio jer smatraju da donose odluku baziranu na svojoj percepciji umjesto na bazi stvarnog uspjeha. Pravi financijski uspjeh vidjeti će se tek kada se uz zaradu od prikazivanja filma u kinima, ubroje i ostale stvari poput prodaje popratnih sadržaja i prava za emitiranje filma na televiziji.

Recenziju filma Ender’s Game za kojega je naš recenzent rekao da je “bolji od prosjeka, a opet nedorečen” možete pročitati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.