Napoleon će pasti pod redateljske ruke Ruperta Sandersa

Piše: Ana Kundid

Rupert_Sanders

Rupert Sanders potvrdio je da će režirati film Napoleon. Time će redatelj preuzeti veliku odgovornost s obzirom da je iza njega tek svježi debi, Snow White and the Huntsman.

Napoleon se također spominje kao jedan od velikih, a nikad snimljenih projekata. Nastajanje kompleksne biografske priče o francuskom vojskovođi i diktatoru prvotno je bila ideja čuvenog Stanleya Kubricka. Najnedavniji navodi govorili su o dizanju cvijeta iz prašine i Stevenu Spielbergu u želji da nastavi priču i emitira je na male ekrane u obliku mini serije.

Scenarij za film će napisati Jeremy Doner (The Killing), a u pozadini cijelog projekta stoji legandarni Warner Bros. Zanimljivost oko radnje jest da će Napoleon biti prikazan kao badass lik pritom nedvojbeno podsjećajući na Scarfacea.

Sandersa trenutno vežu još neki fimovi, uključujući  90 Church za Universal, Juliet za Fox i The Kill List, adaptaciju romana Fredericka Forsytha.

Jedan komentar za “Napoleon će pasti pod redateljske ruke Ruperta Sandersa

  • Gandalf says:

    “Napoleon se također spominje kao jedan od velikih, a nikad snimljenih projekata.”
    Ne kužim, snimljeno je nekoliko filmova o Napoleonu. Kubrick je odusta od snimanja svog filma o životu Napoleona upravo zato što je tad negdje izašao film te tematike s visokim budžetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.