Napisan scenarij za ’Nemesis’

Piše: Katarina Tokić

Nemesis-ad

Filmska adaptacija stripa Nemesis, autora Marka Millara i Stevea McNivena, spominje se već neko vrijeme. Međutim dogovori i pregovori sa 20th Century Foxom su zapeli još prije nekoliko godina, unatoč obećanjima Millara kako budžet neće preći 150 milijuna dolara i mogućem angažiranju Johnnyja Deppa i Brada Pitta.

Vijest kako će Joe Carnahan (The Grey) napisati scenarij za film i ujedno ga i režirati dala je novu nadu onima koji se vesele adaptaciji stripa. Carnahan se nakon neuspjeha sa reebotom Daredevila odlučio prihvatiti ovog projekta i čini se da je prva faza završena.

Na Twitteru je objavio kako su on i njegova brat Matthew završili scenarij i prema najavi, čini se da će biti prilično zanimljiv.

Za one koji ne znaju: Nemesis se bavi idejom: What if Batman was a Jocker? Da, da Batman ovaj put nije dobrica već zlica koja se bori protiv načelnika Gordona.

Ova ideja poslije svih superjunaka koje smo gledali zadnjih godina zvuči hrabro iako će autori vjerojatno prilagoditi i ublažiti  priču za filmske gledatelje, kako to i obično biva sa odnosom strip vs. film.

4 komentara za “Napisan scenarij za ’Nemesis’

Leave a Reply

Your email address will not be published.