Najavljeni nastavci nekoliko filmova

Piše: Filip Jakovljević

Prije nekoliko smo dana objavili kako je nastavak Tintinovih avantura ipak dobio zeleno svijetlo, s novim redateljem Peterom Jacksonom, te da ga možemo očekivati 2015. godine. Uz njega, potvrđeni su nastavci za još nekoliko filmova.

Prvi je Disneyeva bajka Alice in Wonderland, prikazana kako izgleda u zanimljivom (blago rečeno) umu Tima Burtona. Prvi je film izašao 2010. godine i imao je zaradu od otprilike 1 milijarde dolara, te je nastavak logičan zbog novaca, iako kritike originala nisu baš bile bajne. Nastavak će tako postati dio Disneyevog serijala filmova baziranih na bajkama (Oz the Great and the Powerful, Maleficent, Cinderella). Scenarij će napisati Linda Woolverton, a još se ne zna hoće li se Burton vratiti kao redatelj.

Špijunsku dramu Tinker Tailor Soldier Spy nitko ne pamti kao veliki hit iz 2011. godine, ali sa svojim budžetom od 21 milijuna dolara, te zaradom od 80 milijuna, film je očito bio uspješan. Međutim, snimanje nastavka ima više logike zbog same priče. Naime, prvi je film bio adaptacija istoimenog romana Johna le Carréa, a taj je roman bio prvi u trilogiji o glavnom liku Georgeu Smileyu. Gary Oldman je već prije natuknuo kako se planira nastavak baziran na knjizi Smiley’s People, što baš i nema smisla pošto je to treći roman u trilogiji, dok je drugi The Honorable Schoolboy. Producent Eric Fellner je potvrdio nastavak, a kakva će mu biti radnja ćemo tek vidjeti.

Disney trenutno drži gotovo pola Hollywooda, pa je očito neizbježno da se u ovoj vijesti pojavi dva puta. Radi se o nastavku filma o Muppetima, koji bi trebao izaći iduće godine. Jason Segel je odavno rekao kako neće glumiti u nastavku Muppeta (jer, tko bi?), pa je za glavnu ulogu, lik Intepolovog agenta razmatran Chris Waltz. Negdje nakon toga su šefovi studija imali trenutak prosvjetljenja i shvatili kako Chris Waltz i Muppeti ne idu zajedno, pa su se odlučili za logičniji izbor – glavna uloga ide Tyu Burrellu (Modern Family). Burrellu nitko nikada ne bi dao ulogu agenta, osim ako se ne radi o filmu u kojem glavne uloge pripadaju lutkama. Za nastavak će se vratiti redatelj James Bobin, dok Kermit i Miss Piggy svoje nastupe još nisu potvrdili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.