Najavljen Thor 2

Piše: Filip Jakovljević

Jedna od prvih stvari koje su fanovi Thora saznali o nastavku je činjenica da ga redatelj prvog filma, Kenneth Branagh, neće režirati. Zbog toga su šefovi novog projekta krenuli u potragu za novim redateljem, a u ranim je pregovorima trenutno Brian Kirk.

Kirk je dosad radio pretežito na televizijskim projektima, te je režirao epizode serije Dexter, The Tudors, Boardwalk Empire, te možda najinteresantije, 3., 4. i 5. epizodu prve sezone hit serije, iz HBO produkcije, Game of Thrones. Glavnog junaka će još jednom utjeloviti Chris Hemsworth, kojem će ovo biti treći put da u ruke prima svoj moćni malj Mjolnir nakon originalnog filma i Avengersa.

O samoj radnji se ne zna puno, osim da će se u filmu pojaviti veliki broj likova iz Asgarda, te bića iz nordijske mitologije, što bi moglo značiti da će se radnja u nastavku odvijati više u Asgardu i Midgardu, nego što je to bio slučaj u prvom dijelu.

Walt Disney Pictures je izlazak filma najavio za 26. srpnja 2013. godine., a iste se godine očekuju još dva Marvelova nastavka – Iron Man 3 i Captain America 2.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.