Najavljen `It’s a Wonderful Life 2: Electric Boogaloo´

Piše: Tena Strahinec

its-a-wonderful-life-3

Božićni klasik It’s a Wonderful Life redatelja Franka Capre dobit će svoj nastavak koji je u planu za 2015. godinu (ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava). Producenti Allen J. Schwalb (Star Partners) i Bob Farnsworth (Hummingbird) u rukama već imaju scenarij koji će se baviti istom pričom, no ovaj put će anđeo posjetiti unuka Georgea Baileyja, glavnog lika prve priče. Redatelj još nije pronađen, a očekuje se i povratak glumaca Jimmyja Hawkinsa (Tommy Bailey) i Carol Coombs (Janie Bailey). Uz njih bi se trebala pojaviti i Karolyn Grimes u ulozi anđela koja je u izvornoj priči glumila Baileyjevu kćer Zuzu.

Za one koji nisu upoznati s radnjom, It’s a Wonderful Life je priča o čovjeku imena George Bailey (Stewart) koji je na Badnjak želio počiniti samoubojstvo, no u tom trenutku ga posjećuje anđeo i pokazuje mu koliko je ljudskih života dotaknuo te kako bi oni izgledali da se nikad nije rodio.

Legendarni James Stewart i Donna Reed odglumili su glavne uloge u Caprinom filmu i, unatoč prosječnoj zaradi u kinima, s vremenom uspjeli osvojiti srca ljudi diljem svijeta. Uz to, film se i u ovom ludilu brojnih nastavaka i remakeova koji okupiraju kina često nađe na božićnom TV programu. It’s a Wonderful Life nominiran je za pet Oscara i, prema Američkom filmskom institutu, svrstan u 100 najboljih filmova svih vremena, a zauzima i prvo mjesto kao najinspirativniji američki film svih vremena.

Snimanje nastavka je planirano za sljedeću godinu u Louisiani, no izgleda da producenti imaju problema s copyrightom i budžetom pa film možda ipak neće ugledati svjetlo kino dvorana. Dragi čitatelji, vjerujem da se svi zajedno pitamo… što je sljedeće? Remake Ptica? Četvrti Kum? Reboot Casablance ili Zameo ih vjetar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.