Nagradna igra – osvojite fenomenalan “Black Books”

Piše: Sven Mikulec

Black Books, podcijenjena i, u usporedbi s mnogo razvikanijim američkim naslovima, prilično zanemarena britanska humoristična serija, „živjela“ je samo 3 sezone… Ali kakve tri sezone su to bile!

Dylan Moran dolazi nam u ulozi Bernarda Blacka, sarkastičnog mizantropa i vlasnika omalene knjižare koji mrzi svaku mušteriju koja kroči u njegov prodajni prostor i natjera ga da odloži bocu vina i skine noge sa stola. Jedino društvo koje podnosi njegova je susjeda Fran i ekscentrični novi pomoćnik u knjižari, blesavi Manny.

Njih troje je u svojih nekoliko sezona druženja šarmiralo milijune britanskih gledatelja, a u dva navrata nagrađeni su BAFTA-om (2001., 2005.), kao i Brončanom ružom na festivalu Zlatne ruže u Montrealu. Channel 4 proglasio je Bernarda Blacka 19. najboljih likom iz humoristične serije u povijesti komedije, a seriju je BBC proglasio 58. najboljih sit-comom ikad snimljenim. Kompletna serija može biti baš vaša, a sve što trebate napraviti da je zaslužite jest riješiti ovaj kviz ovdje. Pričekajte malo, toliko je dobar da loading možda traje malo duže no inače. :)
Važne napomene:

ŠIFRA: blackbooks

1. Svatko ima pravo nastupiti jednom.
2. Igrajte fer, oslanjajte se isključivo na vaše znanje i znanje vaših ukućana. :)
3. Kviz će biti dostupan do sutra točno u ovo vrijeme (13:00). Dakle, nakon toga objavit ću listu najboljih rezultata.
4. Kako bismo osigurali fair play, nećemo objaviti detalje kviza ovdje. Pristupite linku i vidjet ćete sami o čemu se radi.
5. Zabavite se! Mi jesmo dok smo ga sastavljali.

😀

14 komentara za “Nagradna igra – osvojite fenomenalan “Black Books”

 • Vopija says:

  Berniii njam njam njam

 • Poca Cabana says:

  Kul kviz! 

 • Matea Rebrović says:

  Kviz je pre pre! Najbolji dosad! Jako zabavan, ali možda je 50 ipak previše. Imam premalo, dosta sam izgubila i na krivom tipkanju. I jedno 5 se ne bi sjetila da ga j*. ALi baš je ovo fun bilo! Eeee,da si stavio sapunice od 1995.-2005. sve bi znala 😀

 • Sven Mikulec says:

  Meni je, iskreno, 50 bilo premalo. :) Zabavno ga je bilo raditi. Na kraju je ispalo da nisam uopće uključio neke serije koje sam htio (Misfits).

 • Anonymous says:

  kviz je do jaja. i meni je 50 premalo plus zahtevam da mi se neki odgovori priznaju, gde da protestvujem :D?

 • Sven Mikulec says:

  Mislim da sam napisao u kvizu, priznaju se svi tipfeleri ili moje glupe greške, poput proklete Buffy. :) Što je najbolje, znam da je Slayer.

 • Koraljka Suton says:

  Daaaaaa, falili su Misfits i Malcolm i Angel (i True Blood – ako išta ima, onda je to jebena uvodna pjesma), moglo ih je komotno biti još. :)

  Zakon zakon kviz, baš je bio gušt. :)

 • Jelena says:

  Argh, crtice umjesto dvotočki 😀

 • Valentino Bahun-Golub says:

  Super kviz. Iako, sram me priznat, nisam puno znao 😀

 • Izabela says:

  kviz je prezabavan!iako sam se malo zaj* u spelanju..al ga je bio gušt riješavat:D

 • Caladera says:

  Fora kviz, ali 50 je previše. Ode koncentracija nakon 15 a nakon 25 i volja za igranjem. 30 maksimalno za ovakve stvari

 • Vedrana Vlainić says:

  zakon kviz! prezabavan! sad me kopka da idem opet gledati neke od tih serija koje sam pratila ko klinka 😀 iako, bilo je jedno 5 toliko poznatih i očitih kojih se nisam mogla sjetiti da me ubiješ. ono, tipa will&grace. epic fail. 😀

 • željka says:

  odličan kviz, možeš slobodno ponoviti još jednom, naravno sa drugim serijama jer ima ih toliko mnogo :)) ja sam na žalost prekasno sudjelovala, ali sam svjejedno i naon završetka kviza odlučila odigrati just for fun!

 • Jenny says:

  joj, totalno se slažem s Koraljkom za True Blood!Al ko bi se svega sjetio :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.