Murdochov News Corp. se podijelio u medijski i izdavački dio

Piše: Jelena Androić

Korporacija medijskog mogula Ruperta Murdocha, News Corp. Entertainment Business će se nakon podjele News.Corpa u kompaniju za zabavu (entertainment) i izdavaštvo, ponovno zvati Fox Group, javlja Hollywod reporter. Izdavački dio će se i dalje zvati News Corp.

Iz korporacije su također potvrdili da će glavni urednik Dow Jonesa i urednik-menadžer The Wall Street Journala Robert Thomson biti CEO novog izdavačkog News Corpa.

Murdoch će biti predsjednik odbora nove kompanije News Corp. kao i predsjednik odbora i CEO Fox grupe.

Murdoch kaže da je ovo za njega uzbudljivo vrijeme te da su izazovi u medijskoj i izdavačkoj industriji veliki ali da su mogućnosti još veće.

“Ono što je u Fox grupi počelo s kupnjom skromnog filmskog studija prije 25 godina sad je naraslo u najuspješniju medijsku kompaniju na svijetu, koja definira suvremenu znanje u svakom razdoblju promjene, te nastavlja izvrsnost u kreativnostima i inovacijama. Fox Grupa je savršeno osposobljena da isporučuje sve inspirativnije priče koje publiku angažiraju kroz film, televiziju, sport i digitalne platforme.”, kazao je Murdoch.

Fox Networks uključuje nacionalnu mrežu Fox network, te kanale na kabelskoj televiziji kao što su FX i National Geographic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.