Muppeti vode dodjelu Oscara?

Piše: Filip Jakovljević

„It’s not easy being green.“ rekao bi Kermit. U stvari zadnjih nekoliko dana nije bilo lako biti Brett Ratner ili Eddie Murphy. Dvojac koji je trebao režirati, odnosno voditi dodjelu Oscara u prvom je planu u medijima zbog kontroverznog odustajanja od projekta.

Za one koji nisu u toku, redatelj Ratner je odustao (navodno svojevoljno) od režiranja dodjele nakon homofobne izjave „rehersal is for fags“ na jednoj Q&A konferenciji. Redatelj se ispričao, ali nakon toga je i podnio ostavku. Ubrzo je uslijedilo i odustajanje voditelja Eddieja Murphyja. Ratner je ekspresno zamijenjen Brianom Grazerom, jer je dodjela već u veljači, ali još nije potvrđeno tko će biti novi voditelj dodjele zlatnog kipića.

Što kažete na Muppete? Na Facebooku i Twitteru su osvanule stranice koje promoviraju Kermita, Miss Piggy, Gonza i ostale junake kao voditelje showa. Zašto ne? Imaju puno likova različitih osobnosti koji mogu prezentirati raznovrsne skečeve tijekom showa. S druge strane, ovo može biti i samo jedan sjajan markentiški potez Disneya koji je vlasnik autorskih prava na Muppete i vlasnik televizijske kuće ABC koja prenosi dodjelu. Dodajmo još tome i činjenicu da uskoro izlazi Disneyev film The Muppets – pa zbrojite dva i dva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.